Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Partner had ‘felle discussies’ met misdaadjournalist Peter R. de Vries over rol in Marengo-liquidatieproces

De partner van Peter R. de Vries was het niet eens met de rol die de misdaadjournalist had als vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces rond Ridouan Taghi en een reeks (pogingen tot) liquidaties.

Dat meldt ze vandaag in een interview met de Volkskrant. Volgens de vrouw zou ze felle gesprekken hebben gevoerd met De Vries over zijn rol in het Marengo-proces. ‘Ik begreep ook waarom hij dit wilde doen: als misdaadverslaggever van dat kaliber wil je betrokken zijn bij zo’n megastrafzaak. Nu zit ik wel met de vraag of ik meer had kunnen doen om hem ervan te weerhouden. Die vraag zal mij altijd blijven achtervolgen.’

De bekendste misdaadjournalist van Nederland werd op 6 juli neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat na een uitzending van RTL Boulevard. Op 15 juli is De Vries bezweken aan zijn verwondingen. Het publiek kon gisteren afscheid van hem nemen in theater Carré. Vandaag is er een besloten afscheid voor familie, vrienden en andere bekenden van de misdaadjournalist.

In verband met de liquidatie zitten twee personen vast. Het gaat om de 35-jarige Poolse Kamil E. en de 21-jarige Delano G. uit Rotterdam. G. zou een neef zijn van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’. Naar verluidt kreeg hij 150.000 euro voor de moord op Peter R. de Vries. Een mogelijke opdrachtgever is voor zover bekend nog niet in beeld. Het onderzoek naar de liquidatie op de misdaadjournalist is in volle gang.