© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Peter R. de Vries en advocaten Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. op dodenlijst

Peter R. de Vries en de advocaten die Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. bijstaan in het Marengo-proces zouden op een dodenlijst staan.

Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant zouden alle drie moeten vrezen voor hun leven. Eerder werd advocaat Derk Wiersum, die Nabil B. bijstond, geliquideerd in Amsterdam. Ook zijn onschuldige broer, Reduan B., werd doodgeschoten vanwege de afgelegde verklaringen van de kroongetuige. De huidige advocaten van B., Onno de Jong en Peter Schouten, zijn door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) ingelicht over de mogelijke dreiging en dodenlijst. De advocaten noemen de lijst een ‘vervelend bericht’, maar zien geen reden om hun werkzaamheden te veranderen.

Kroongetuige Nabil B. heeft in het Marengo-proces verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan Taghi en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Taghi de hoofdverdachte in het Marengo-proces, was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. Hij zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Taghi het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.