Verdachte reeks oplichtingen en spugen in gezicht vrouw op straat aangehouden

De politie heeft in Bussum een verdachte van oplichting en het spugen in het gezicht van een slachtoffer gepakt.

Op dinsdagavond 15 augustus heeft de politie een verdachte gearresteerd die gezocht werd in verband met diverse gevallen van oplichting en een bedreiging.

De arrestatie vond plaats op straat, toen een politieagent rond 21.00 uur de 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Albrechtlaan opmerkte. De agent herkende de man als de verdachte die gezocht werd voor maar liefst zeven gevallen van oplichting (of pogingen daartoe) en een bedreiging die zich hadden voorgedaan in de periode van mei tot augustus.

De verdachte bleek vaak succesvol te zijn geweest in het overtuigen van slachtoffers met geloofwaardige verhalen om zo geld te verkrijgen. Deze bedrieglijke methode paste hij toe in het Gooi. Op 9 augustus pleegde de man de bedreiging toen hij betrapt werd tijdens het doorzoeken van jassen in een garderobe van een instelling in Bussum. Hierbij bedreigde hij een medewerkster met geweld en bespuugde haar in het gezicht.

De verdachte is momenteel in hechtenis en wordt ondervraagd. Naast de reeds bekende incidenten, is de politie tevens bezig met een onderzoek naar mogelijk andere strafbare feiten die door de verdachte gepleegd zouden kunnen zijn.