Vechtpartij in uitgaanscentrum: Man mishandelt cafébezoeker en slaat agent met bierglas

De verdachte zit vast en de politie doet onderzoek naar het geweld.

In de vroege ochtend van zaterdag 12 augustus 2023 heeft een 38-jarige man uit Tilburg zich ernstig misdragen in het uitgaanscentrum. Hij wordt ervan beschuldigd een andere bezoeker in een café te hebben mishandeld. Buiten het café heeft hij vervolgens een politieagent met een gebalde vuist, waarin hij een bierglas vasthield, tegen het hoofd geslagen. Als gevolg hiervan liep de politieagent een hoofdwond op die in het ziekenhuis moest worden gehecht. De agressieve man werd uiteindelijk met veel verzet gearresteerd.

Agenten die belast zijn met het toezicht op de horeca in het uitgaanscentrum van Tilburg kregen rond 03.15 uur op zaterdag 12 augustus 2023 een melding binnen van een mishandeling in een café aan de Paleisring. Bij aankomst van de agenten bevond de vermoedelijke dader zich net buiten het café. Zodra de agenten hem aanspraken, sloeg hij onmiddellijk met een gebalde vuist, waarin hij een glas vasthield, tegen het hoofd van een van de agenten. De dader werd ter plekke aangehouden, maar hij bood aanzienlijk verzet. Tijdens de arrestatie gaf hij ook nog een klap op het hoofd van een andere agent, die hierdoor lichte verwondingen opliep.

Bij het politiebureau werd een ademtest afgenomen bij de verdachte, waaruit bleek dat hij een alcoholpromillage had van 620 ugl. Na de ademtest werd hij ingesloten in het cellencomplex. De man zal worden geconfronteerd met meerdere aanklachten, waaronder mishandeling van een cafébezoeker en het toebrengen van verwondingen aan politieagenten. De zaak zal verder worden onderzocht volgens de geldende procedures.