Politie lost schoten tijdens achtervolging en arresteert vier verdachten van gewapende beroving

De Rotterdamse politie heeft schoten gelost bij een achtervolging.

In de nacht van zaterdag 15 juli op zondag 16 juli heeft de politie waarschuwingsschoten gelost tijdens een achtervolging van vier verdachten van een gewapende beroving. Alle vier de verdachten werden uiteindelijk gearresteerd, en er werd een vuurwapen in beslag genomen.

Op zaterdag 15 juli rond middernacht ontving de politie een melding van een beroving aan de Dr Kuyperlaan in Schiedam. Bij de beroving zou een vuurwapen zijn gebruikt, en het slachtoffer liep lichte verwondingen op die behandeld moesten worden. Op basis van het signalement van de verdachten en kenmerken van het voertuig, herkenden agenten van het Team Parate Eenheid enkele uren later de auto op de Slinge. Er ontstond een achtervolging waarbij de verdachten in de auto herhaaldelijk de stoptekens van de agenten negeerden.

Toen de auto uiteindelijk tot stilstand kwam in de omgeving van de Groene Hilledijk, voerden de agenten een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) uit. Omdat de verdachten nog steeds weigerden mee te werken en probeerden te vluchten, werden er waarschuwingsschoten gelost. Desondanks wisten de verdachten met de auto weg te vluchten en raakten ze een politievoertuig, dat daarbij beschadigd raakte.

Na een nieuwe achtervolging stopte het voertuig bij de Langenhorst, waarbij drie verdachten te voet verder probeerden te vluchten. Opnieuw werden er meerdere waarschuwingsschoten gelost voordat alle vier de verdachten uiteindelijk werden aangehouden. De verdachten zijn een 43-jarige man uit Rotterdam, een 42-jarige man met onbekende woonplaats, een 46-jarige man uit Rotterdam en een 33-jarige man uit Rotterdam. Een vuurwapen werd in beslag genomen.

Het onderzoek naar dit incident is momenteel in volle gang. De politie zal alle relevante details onderzoeken om de volledige toedracht van de gewapende beroving en de betrokkenheid van de verdachten vast te stellen.