Verdachte gepakt voor plaatsen handgranaat in Purmerend

De politie heeft een verdachte gepakt voor het plaatsen van een handgranaat in Purmerend.

Op 16 juli heeft de politie een 26-jarige man uit de gemeente Edam-Volendam gearresteerd wegens het plaatsen van een handgranaat bij het Leeghwaterpark in Purmerend.

Op 15 juli rond 19.05 uur ontving de politie een melding van een verdacht voorwerp dat aan het hek van het festivalterrein in het Leeghwaterpark was bevestigd. Bij onderzoek werd vastgesteld dat het om een handgranaat ging. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse en kon het explosief veiligstellen en verwijderen.

Na grondig onderzoek kon dezelfde nacht nog een 26-jarige verdachte in zijn woning worden aangehouden. Het motief achter het plaatsen van de handgranaat wordt momenteel onderzocht. De politie zal alle relevante informatie verzamelen om de beweegredenen van de verdachte te achterhalen en de zaak verder te onderzoeken.

Het plaatsen van een explosief zoals een handgranaat is een ernstig strafbaar feit dat de veiligheid van de samenleving in gevaar brengt. De politie neemt dergelijke incidenten zeer serieus en zal er alles aan doen om de verantwoordelijken op te sporen en te vervolgen.