Politie neemt na meldingen meerdere paarden bij actie in beslag

De politie heeft bij een actie meerdere paarden in beslag genomen.

Op dinsdag 16 mei heeft de politie, in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), zes paarden in beslag genomen op een adres aan de Westerikweg in Saasveld. De aanleiding was een melding over een veulen dat al drie dagen dood in de wei lag. Bij aankomst van de politie troffen ze het dode veulen aan, dat niet volgens de regels was afgedekt en daardoor vrij toegankelijk was voor klein wild. Naast het veulen stonden volwassen paarden die erg vermagerd waren of andere mankementen hadden, zoals te lange hoeven.

Na meerdere meldingen over het welzijn van de paarden op deze locatie, heeft de politie in overleg met de LID en de officier van justitie besloten om de paarden in beslag te nemen. Op het weiland waar de paarden stonden lag veel plastic, het hooi was vervuild en er lagen netten en andere zaken die gevaar voor de gezondheid van de paarden konden opleveren.

De paarden zijn veilig ondergebracht op een locatie waar ze de zorg krijgen die ze nodig hebben. De eigenaar van de paarden zal worden gehoord over de omstandigheden waarin de paarden werden gehouden en zal worden geconfronteerd met de bevindingen van de politie en de LID. Het is nog niet bekend welke straf de eigenaar te wachten staat.