Politie pakt bijna kwart miljoen cash en PGP-telefoons bij controles op snelweg

De politie heeft bij controles op snelwegen bijna een kwart miljoen cash aangetroffen en in beslag genomen.

Op woensdag 10 juni, omstreeks 16.00 uur, gaven agenten op de A2 ter hoogte van Nederweert een auto met een Belgisch kenteken een stopteken. Bij de afrit Nederweert stopte de bestuurder en werd er een controle uitgevoerd. De agenten roken naar eigen zeggen een wietgeur waarop er verder onderzoek verricht. Hierbij werd drugs en een tas met een bundel bankbiljetten aangetroffen. Volgens de 36-jarige Nederlander die woonachtig is in België, zou hij het geld hebben ontvangen bij de verkoop van een horloge. De man had daar alleen geen bewijs voor. Na onderzoek is de 23.000 euro in beslag genomen samen met twee PGP-telefoons en de auto.

Rond 20.00 uur diezelfde dag, gaven agenten op de A4 bij Delft de bestuurder van een auto een stopteken nadat uit de politiesystemen bleek dat de auto geregistreerd stond vanwege een eerdere verdachte situatie. Tijdens de controle kregen de agenten het vermoeden dat er een verborgen ruimte aanwezig was. Bij verder onderzoek bleek dit inderdaad te kloppen. Er lag in totaal bijna 124.000 euro. De politie heeft het geld, een PGP-telefoon en de auto in beslag genomen. Bij doorzoeking van de woning van de 27-jarige man uit Oosterhout werd nog een bedrag van 4000 euro gevonden. De verdachte is vastgezet inzake witwassen.

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juni controleerden agenten op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht een auto die in de richting Rotterdam reed. Tijdens de controle zagen de agenten restjes wiet in de auto liggen. Bij verder onderzoek in de auto werd een verborgen ruimte ontdekt waarin meerdere bundels bankbiljetten waren verstopt. De bestuurder van 20 jaar uit Rotterdam werd aangehouden als verdachte van witwassen. Het geld, circa 90.000 euro, de auto en zijn telefoon werden in beslag genomen.