Turkse man in busje bij grensovergang gepakt met bijna miljoen euro cash
De aangetroffen partij geld. © Douane Bulgarije

Turkse man in busje bij grensovergang gepakt met bijna miljoen euro cash

In Bulgarije is een Turkse man in een busje gepakt met bijna een miljoen cash.

Douanebeambten in Kapitan Andreevo, Bulgarije, hebben meer dan 900.000 euro aan niet-aangegeven geld in beslag genomen dat verstopt zat in een minibus met een Turks kenteken.

De vondst vond plaats aan het einde van vorige week toen het voertuig Kapitan Andreevo binnenkwam op een uitgangsroute van Bulgarije in oostelijke richting. De minibus reisde van Duitsland naar Turkije via Bulgarije en werd bestuurd door een Turkse burger.

De douanebeambten voerden een grondige inspectie uit, waarbij bankbiljetten in euro’s van verschillende coupures werden gevonden die verborgen zaten in holtes in de zijdeur en de tegenoverliggende wand van het laadcompartiment van de auto. Er werd vastgesteld dat in totaal 901.590 euro niet was aangegeven.

Dit is de grootste hoeveelheid niet-aangegeven geld die ooit is gevonden in een minibus in Kapitan Andreevo. De douanebeambten namen maatregelen om het geld in beslag te nemen en er werd een onderzoek gestart naar de zaak. Volgens douanewetten is het vervoeren van grote hoeveelheden contant geld zonder aangifte een overtreding en kan leiden tot juridische sancties.

Dit incident benadrukt het belang van douanecontroles om witwassen van geld en andere illegale activiteiten met betrekking tot het vervoer van grote hoeveelheden contant geld te voorkomen. De samenwerking tussen douaneautoriteiten is essentieel om dergelijke overtredingen aan te pakken en de integriteit van de grenscontroles te handhaven.