Reiziger met koffer vol cash en geldtelmachine gepakt op luchthaven Duitsland

Op een vliegveld in Duitsland is een reiziger gepakt met een koffer vol cash en een geldtelmachine gepakt.

Duitse douanebeambten hebben op 24 april 2023 op de luchthaven van Frankfurt een 26-jarige man gearresteerd die verdacht wordt van het vervalsen van geld. De man was net aangekomen op een vlucht uit België en werd bij een willekeurige controle betrapt met verdacht geld voor vervalsing ter waarde van in totaal 206.800 euro in zijn koffer. Het betrof 2.068 valse biljetten van 100 euro met het opschrift ‘fac simile’ op één kant.

De douanebeambten hebben de man ter plaatse gearresteerd en overgedragen aan de politie, die hem momenteel in hechtenis heeft. In de koffer van de verdachte werden ook een geldtelmachine en een geldcontrole-apparaat aangetroffen, die eveneens als bewijs in beslag zijn genomen. Het openbaar ministerie in Frankfurt is momenteel bezig met verder onderzoek.

Het vervalsen van geld is een ernstig misdrijf dat niet alleen schadelijk is voor de economie, maar ook kan leiden tot de financiële ondergang van individuen en bedrijven. De Duitse autoriteiten nemen dit soort misdrijven dan ook zeer serieus en zullen er alles aan doen om de verantwoordelijken te straffen.