© Crime-Nieuws.nl

Politie rukt uit en komt in actie vanwege vuurwapens, blijken later nepwapens

De politie moest na een melding uitrukken en in actie komen vanwege mogelijke vuurwapens. Het bleek te gaan om nepwapens.

In het rustige dorp Middenbeemster is afgelopen zaterdagmiddag de schrik er goed in gekomen. Een alerte omstander meldde bij de politie dat er jongeren met een vuurwapen op straat liepen. De politie nam de melding zeer serieus en startte direct een onderzoek.

Na een korte zoektocht kwamen de dienders uit bij een woning waar de bewuste jongens binnen zaten. Met veel geduld en tact wist de politie uiteindelijk vier jongeren uit de woning te praten. Tot opluchting van de agenten bleek het in dit geval te gaan om nepwapens. Eén van de jongeren kwam met een nepwapen naar buiten en twee andere werden in de woning aangetroffen.

De nepwapens waren echter wel geschikt voor afdreiging en werden daarom in beslag genomen. Na afloop van de gebeurtenis is er een gesprek gevoerd met de ouders en de betrokken jongeren om uitleg te geven over het optreden van de politie. Hierbij werd benadrukt hoe gevaarlijk het kan zijn om met nepwapens op straat rond te lopen.

Het is namelijk vaak lastig om van een afstand te zien of een wapen echt of nep is. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen, aangezien anderen een nepwapen als bedreigend kunnen ervaren. Bovendien handelen agenten altijd alsof het om een echt vuurwapen gaat, wanneer ze een dergelijk wapen tegenkomen.

De betrokkenen waren zich na het gesprek zeer bewust van de ernst van de situatie en hebben beloofd dit in de toekomst te voorkomen. Het incident heeft in ieder geval weer eens duidelijk gemaakt dat er geen ruimte is voor nepwapens op straat. De politie zal bij vergelijkbare meldingen altijd serieus ingrijpen, om zo de veiligheid van iedereen te waarborgen.