© crime-nieuws.nl

Verdachte op de vlucht snel na gewapende overval op juwelier gepakt, politie zoekt getuigen

De politie heeft snel na een gewapende overval op een juwelier een verdachten weten aan te houden.

Op zaterdagochtend heeft er een gewapende overval plaatsgevonden bij een juwelier aan de De Kempenaerstraat in Oegstgeest. De dader sloeg rond 11.45 uur toe en ging er te voet vandoor. Direct na de melding werd er grootschalig gezocht in de omgeving door de politie, ondersteund door politiehonden en een helikopter.

Gelukkig werd er snel een verdachte aangetroffen. De politie hield een 36-jarige man aan in de buurt van de juwelier en heeft hem overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het onderzoek naar zijn verblijfplaats is nog in volle gang.

Het is nog onduidelijk wat er precies is buitgemaakt bij de overval. De politie doet daar verder onderzoek naar en vraagt getuigen zich te melden. De juwelier is uiteraard flink geschrokken door het incident en zal worden bijgestaan door slachtofferhulp.

Overvallen zijn schokkende gebeurtenissen die niet alleen de directe slachtoffers, maar ook omstanders die het hebben gezien of gehoord, kunnen traumatiseren. De politie doet er dan ook alles aan om deze zaken op te lossen en de daders te berechten.