Politie schiet verdachte bij incident op straat neer, gewonde met spoed naar ziekenhuis

De politie heeft een verdachte bij een incident op straat neergeschoten.

In Venlo heeft een politieagent donderdagmiddag geschoten op een verdachte persoon, waarbij het slachtoffer gewond raakte en met spoed naar het ziekenhuis is gebracht.

Het schietincident vond plaats rond 16.30 uur op de Brahmsstraat. Een woordvoerster van de politie heeft bevestigd dat de gewonde persoon is aangehouden, maar er is nog geen informatie bekend over zijn medische toestand.

De omgeving rondom het incident is afgezet en er zijn meerdere agenten en een ambulance ter plaatse. Op dit moment is de aanleiding voor de politieagent om zijn dienstwapen te gebruiken nog onbekend.

De recherche zal een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de rechtmatigheid van het vuurwapengebruik door de agent. De betrokken agent zal worden gehoord als onderdeel van het onderzoek.

Het incident heeft voor onrust gezorgd in de buurt, en de autoriteiten benadrukken dat ze de situatie serieus nemen. Het is belangrijk om het onderzoek af te wachten en alle relevante informatie te verzamelen om een volledig beeld van het incident te krijgen.

De politie zal nauw samenwerken met de recherche om de omstandigheden rondom het schietincident te verduidelijken. Transparantie en objectiviteit zijn cruciaal bij het beoordelen van het vuurwapengebruik door politieagenten.

Verdere updates over het onderzoek en de toestand van het slachtoffer zullen worden verstrekt zodra er meer informatie beschikbaar is.