Politie stuit tijdens onderzoek naar hondenfokker per toeval op drugslab

De politie is tijdens een onderzoek naar een hondenfokker gestuit op een drugslab.

Op dinsdagmiddag 23 mei heeft de politie een drugslab ontdekt op de Grote Aardweg in Eersel. De eigenaar van het pand is gearresteerd en de politie is momenteel bezig met verder onderzoek.

Het drugslab werd aangetroffen tijdens een onderzoek naar een hondenfokker in dezelfde straat. Tijdens dit onderzoek waren er aanwijzingen dat er op een ander adres in de straat ook honden gehouden werden. Bij het betreffende adres stuitte de politie op een drugslab. Op het moment van de ontdekking was het lab gereed voor productie, maar op dat moment niet in gebruik.

Het exploiteren van een productielocatie voor synthetische drugs brengt aanzienlijke risico’s met zich mee. Zelfs de opslag van de benodigde chemicaliën is levensgevaarlijk. De gebruikte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend en giftig.

Het is van groot belang dat dergelijke illegale activiteiten worden aangepakt, gezien de ernstige gevaren die ze met zich meebrengen voor de volksgezondheid en de veiligheid van de omgeving. De politie zal grondig onderzoek doen naar het drugslab en alle betrokkenen bij deze illegale praktijken.

De eigenaar van het pand is aangehouden en zal verhoord worden in het kader van het lopende onderzoek. De politie zal ook de nodige maatregelen nemen om de gevaarlijke stoffen veilig te laten verwijderen.

De politie roept eventuele getuigen of personen met informatie op om zich te melden. Indien u iets verdachts heeft opgemerkt in de omgeving van de Grote Aardweg in Eersel, of indien u informatie heeft die kan bijdragen aan het onderzoek, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.

Het onderzoek naar het drugslab is nog gaande en de politie zal er alles aan doen om de verantwoordelijken voor deze illegale activiteit te identificeren en te vervolgen.