© Instagram

Politie verijdelt mogelijk geplande overval bij inval boerderij: Drie verdachten gearresteerd

De politie heeft een mogelijk geplande overval weten te verijdelen bij een actie. Het onderzoek is in volle gang.

Op dinsdagavond 11 juli heeft de politie mogelijk een overval voorkomen in een woning aan de Rijksweg in Nieuw-Vossemeer. Na een melding van een op handen zijnde overval op de bewoners van de woning, startte de politie een onderzoek met als hoofddoel het voorkomen van de overval. In de betreffende woning woont een man, zijn vrouw en hun twee minderjarige kinderen.

Om de mogelijke overval te voorkomen, voerde de politie onderzoek uit in de woning aan de Rijksweg en op een nabijgelegen boerderij aan de Moorseweg. Deze boerderij, met een woonhuis en enkele schuren, kwam in beeld omdat de verdachte man hier ook toegang toe had.

Tijdens de operatie werden twee bewoners van de boerderij aan de Moorseweg aangehouden. Daarnaast werd de bewoner van de woning aan de Rijksweg gearresteerd op een locatie in Roosendaal. De verdachten werden overgebracht naar een politiecellencomplex, waar ze werden ingesloten. Morgen zullen ze worden verhoord om meer duidelijkheid te krijgen over de mogelijke overvalplannen.

De politie heeft snel en adequaat gereageerd op de melding en heeft met succes actie ondernomen om de veiligheid van de bewoners te waarborgen. Het onderzoek zal verdergaan om alle aspecten van deze zaak te onderzoeken en eventuele andere betrokkenen te identificeren.

Het voorkomen van dergelijke misdaden is een prioriteit voor de politie, en deze operatie toont aan dat zij vastberaden zijn om de veiligheid van de burgers te waarborgen. De samenwerking tussen de politie en de gemeenschap speelt hierbij een essentiële rol, omdat meldingen van verdachte activiteiten kunnen helpen om tijdig actie te ondernemen en mogelijke misdaden te voorkomen.