© Crime-Nieuws.nl

Politie zoekt getuigen brute mishandeling met riemen en fietskettingen in Amsterdam

De Amsterdamse politie zoekt getuigen van een brute mishandeling met riemen en fietskettingen.

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 april 2023 heeft een brute mishandeling plaatsgevonden aan de De Ruijterkade, aan de westzijde van het Centraal Station in Amsterdam. Een 21-jarige man is het slachtoffer geworden van een groep jongeren die hem zonder enige reden met fietskettingen en riemen hebben geslagen. Het slachtoffer heeft hierdoor een zware hersenschudding opgelopen en heeft over zijn hele lichaam striemen, bulten en kneuzingen.

Het incident vond plaats rond 04.30 uur bij de taxistandplaats aan de De Ruijterkade, waar het slachtoffer kort met een nog onbekende vrouw sprak. Een groep van ongeveer tien jongeren viel hem daarna zonder enige aanleiding aan. Ondanks de verwoede pogingen van de vrouw om de groep jongeren tegen te houden, werd het slachtoffer zwaar mishandeld. Hij vreesde zelfs even voor zijn leven.

Gelukkig kwam de politie snel ter plaatse en kon het slachtoffer in veiligheid worden gebracht. De groep daders was echter al uiteen gegaan en renden alle kanten op. De politie is nu naarstig op zoek naar de verantwoordelijken van deze laffe en gewelddadige daad.

De politie vermoedt dat de mishandeling is gefilmd door omstanders. Daarom doen zij een klemmend beroep op iedereen die foto- en videobeelden van dit incident heeft om deze met het onderzoeksteam te delen. Het delen van deze beelden kan helpen bij het verder onderzoek en het mogelijk identificeren van de daders.

Dit incident onderstreept nogmaals hoe belangrijk het is om geweld tegen te gaan en te veroordelen. De politie doet er alles aan om de daders te vinden en voor de rechter te brengen. Wie informatie heeft over deze laffe daad, wordt opgeroepen om contact op te nemen met de politie.