© Crime-Nieuws.nl

Politiechef aangehouden voor drugshandel via app Wickr: ‘dit is hoe alle zware hitters werken’

Een politiechef is aangehouden voor handel in meth en cocaïne via de app Wickr.

Het gaat om ex-agent Shawn Denning van de politie van Greensburg in het Amerikaanse Pennsylvania. Hij gaf tot voor kort leiding aan de politie maar wordt nu zelf verdacht van grootschalige drugshandel. Volgens zes federale aanklachten zou Denning in juni 2021 en oktober 2022 betrokken zijn geweest bij meerdere drugsdeals.

De politiechef liep tegen de lamp door een informant die zich voordeed als legitieme klant. De informant werkte in het geheim samen met de Drug Enforcement Administration (DEA). Denning en de informant wisselden berichten uit op een app genaamd Wickr, aldus de beëdigde verklaring. Denning meldde de informant dat Wickr is ‘hoe alle zware hitters zaken doen’. Hij gaat verder met: ‘Het is gecodeerd, dus vrijwel onmogelijk om ooit te worden onderschept’.

In een ander gesprek stuurde de politiechef de informant een soort ‘menu’ met de producten en prijzen van verschillende soorten drugs die op dat moment beschikbaar waren. Denning is aangehouden en op een borgtocht van 250.000 dollar vrijgelaten. Het onderzoek naar de drugshandel via Wickr is in volle gang.