© Crime-Nieuws.nl

Schutter die twee personen neerschoot op kinderfeestje gepakt in Marokko op verzoek Nederland

Een man die twee personen neerschoot op een kinderfeestje is in Marokko gepakt op verzoek van Nederland.

Een 42-jarige man uit Bergen op Zoom, die sinds 2015 voortvluchtig was, is eindelijk aangehouden in Marokko. Deze arrestatie volgde na een uitgebreid onderzoek en een succesvolle samenwerking tussen de Marokkaanse politie en het Nederlandse Fugitive Active Search Team (FastNL).

Na lang speurwerk werd de gezochte man op 9 augustus 2023 gearresteerd in de stad Meknes, Marokko. Het onderzoek en de samenwerking hebben tot dit resultaat geleid.

De man stond al sinds 12 december 2018 op de Nationale Opsporingslijst en werd bij verstek veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor een dubbele poging tot doodslag. Hij werd schuldig bevonden aan het neerschieten van twee mannen van dichtbij op 27 juni 2015. Dit geweldincident vond plaats naar aanleiding van een kinderruzie in een speeltuin in Bergen op Zoom. Na de schietpartij verdween hij van de radar.

Het Openbaar Ministerie (OM) loofde een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die zou leiden tot zijn aanhouding. Vanwege het vermoeden dat hij zich deels in Marokko bevond, werd nauw samengewerkt met de Marokkaanse politie. Uiteindelijk was het politiewerk dat leidde tot de ontdekking van de verblijfplaats van de voortvluchtige man.

Nederland zal Marokko verzoeken om zijn uitlevering, zodat hij zijn gevangenisstraf in Nederland kan uitzitten voor de veroordeelde misdrijven. Deze succesvolle samenwerking toont de impact en het belang van internationale samenwerking bij het opsporen en aanhouden van voortvluchtige criminelen.