Pretu pleegt zelfmoord in politiecel

Op Curaçao is Luigi F., beter bekend als Pretu, een verdachte in de moordzaak van de politicus Helmin Wiels, dood aangetroffen in een politiecel. Het stoffelijk overschot werd vannacht gevonden. Volgens een woordvoerder van het OM op Curaçao wijst alles op zelfmoord.

Pretu was pas overgeplaatst van een zwaarbeveiligde marinekazerne naar een politiecel. Na de vondst van zijn lichaam zijn de bewaarders van het cellencomplex van de politie ondervraagd.

Eind augustus had een rechter besloten dat de 27-jarige Luigi overgeplaatst moest worden. Na een verblijf van 60 dagen in de marinekazerne had hij recht op een cel die ingericht is voor een langduriger verblijf.

Pretu werd verdacht van de moord op de 30-jarige Raul Jacinto Martinez alias Bolle. Martinez zou de bestuurder zijn geweest van de vluchtauto, een goudkleurige Kia Picanto, waarmee de daders van de moord op Helmin Wiels ontkwamen. Wiels werd op 5 mei 2013 op het strand bij Marie Pompoen doodgeschoten. Op 15 juni werd Luigi door een arrestatieteam (AT) opgepakt in Zoetermeer en overgeleverd aan Curaçao.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl