Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

VIDEO: Ophef over scrollende en Facebookende rechter tijdens zaak rond vermoorde baby

Een rechter uit Oklahoma lijkt betrapt te zijn op video terwijl ze herhaaldelijk haar telefoon gebruikte tijdens een rechtszaak van een tweejarige jongen, die vermoord werd, terwijl zijn moeder in de rechtbank zat en huilde.

Rechter Traci Soderstrom, van het 23e district van Oklahoma, wordt ervan beschuldigd te sms’en, door sociale media te scrollen en zelfs naar GIF’s te zoeken tijdens het proces, dat vorige maand plaatsvond.

Videobeelden lieten zien hoe Soderstrom haar telefoon onder de rechterbank hield, door sociale media-apps scrolde en af en toe notities maakte van het proces.

De moeder, Judith Danker, die in de rechtbank getuigde tegen haar vriend, die zij beschuldigde van het doden van haar 2-jarige zoon, werd gezien terwijl ze naar een tissue greep om haar neus te snuiten.

Op dat moment keek de rechter op en wierp een blik op de gebroken moeder en vervolgens weer op haar telefoon om een sms te beantwoorden.

Leden van de jury waren eerder door Soderstrom verteld om hun elektronische apparaten uit te schakelen zodat ze zich konden concentreren op het proces, dat plaatsvond op 12 juni. Er is een onderzoek ingesteld naar de acties van de scrollende en Facebookende rechter.