‘Realityster Temptation Island vast voor grootste crystal meth drugslab ooit’

Realityster Gianni van der B. uit Temptation Island is één van de hoofdverdachten in het onderzoek naar de grootste en meest professionele crystal meth drugslab ooit ontdekt in Nederland.

Dat schrijft 1Limburg. De grootste en meest professionele drugslab ooit werd in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 juli 2021 ontdekt bij een doorzoeking aan de Hoogbosweg in Nederweert. De politie kreeg de locatie in beeld door informatie uit versleutelde pgp-chatberichten. Eenmaal binnen bleek dat twee loodsen met elkaar in verbinding stonden en gebruikt werden om tot 100 kilo crystal meth te produceren. Dat is een productiecapaciteit van meer dan een miljoen euro per dag.

Eén van de verdachten blijkt nu volgens 1Limburg dus Van der B. te zijn. In het onderzoek zijn recent pas invallen en aanhoudingen verricht door de politie. Begin maart viel de politie op meerdere locaties binnen en heeft verdachten aangehouden. De realityster was op dat moment op vakantie in Dubai maar op 14 maart zou hij zich samen met een medeverdachte hebben gemeld bij de politie. Het onderzoek naar de grootste crystal meth laboratorium ooit ontdekt in Nederland wordt voortgezet.