Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Recherche onderzoekt aanslag met explosief op pand in Diemen

De recherche is een grondig onderzoek gestart naar een explosie bij een woning aan het Van Markenplantsoen in Diemen in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 augustus.

De explosie vond plaats rond 02.10 uur en ging gepaard met een daaropvolgende brand. Hoewel er geen gewonden vielen, wordt de situatie als levensgevaarlijk beschouwd.

Na ontvangst van een melding om 02.10 uur over een explosie en brand bij een woning aan het Van Markenplantsoen, hebben de hulpdiensten onmiddellijk gereageerd en de locatie bereikt. De brandweer heeft de brand geblust, en uit voorzorg moesten bewoners van meerdere woningen hun huizen tijdelijk verlaten. Na het blussen van de brand zijn de Teamleider Explosieven Verkenning en forensische opsporing van de politie begonnen met een gedetailleerd onderzoek. Daarnaast hebben rechercheurs gesproken met verschillende getuigen en zijn ze bezig met het bekijken van camerabeelden in de omgeving.

De politie vermoedt dat de explosie opzettelijk is veroorzaakt en is nu bezig met het vaststellen van de verantwoordelijke(n). Hierbij roept de politie de hulp van het publiek in om eventuele cruciale informatie te delen.

De recherche vraagt mensen die rond 02.10 uur in de omgeving van het Van Markenplantsoen iets verdachts hebben gezien dat verband kan houden met de explosie, om zich dringend te melden. Alle informatie kan van groot belang zijn voor het lopende onderzoek.