Recherche zoekt specifieke kleine auto in onderzoek brandstichting met gewonde

In een onderzoek naar de brandstichting bij een woning is de recherche op zoek naar een specifieke auto.

De politie in Breda doet onderzoek naar een brand bij een woning aan de Scheldestraat en is op zoek naar getuigen die een klein model lichtkleurige auto hebben gezien in de wijken Westeinde/Tuinzigt in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 september jl., tussen 03.30 uur en 04.00 uur. Het betreft een hatchback.

De brand ontstond op dinsdag 19 september rond 3.40 uur. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de vijf bewoners al buiten. Ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel, waarbij een van hen behandeld moest worden voor verwondingen. De brand zou zijn ontstaan doordat een nog onbekende dader of daders een brandbaar voorwerp naar binnen hebben gegooid, wat leidde tot de brand en de noodzaak voor de bewoners om te vluchten.

Een rechercheteam voert momenteel een uitgebreid onderzoek uit. Hierbij is een klein model lichtkleurige auto, een hatchback, op camerabeelden opgemerkt. De politie vraagt getuigen die meer informatie hebben over deze auto of andere relevante informatie met betrekking tot de brand om contact op te nemen en te helpen bij het onderzoek.