ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Ridouan Taghi snurkt luidruchtig en doet alsof hij slaapt tijdens verhoor liquidatie

Vermeend Mocro Maffia kopstuk Ridouan Taghi heeft weinig gezegd tijdens een verhoor en deed alsof hij sliep.

 

Volgens De Telegraaf gaat het om een verhoor van Taghi inzak de liquidatie van Hakim Changachi. Het slachtoffer werd per vergissing doodgeschoten. De daders hadden vermoedelijk een ander doelwit op het oog. Changachi werd aangezien voor het eigenlijke doelwit en geliquideerd. De moord was aanleiding voor Nabil B. om kroongetuige te worden en verklaringen af te leggen tegen Taghi en zijn vermeende criminele organisatie.

Taghi werd in oktober 2020 verhoord door de politie maar zei vrij weinig. Hij beriep zich op zijn zwijgrecht en deed alsof hij sliep. Taghi snurkte vaak zelfs luidruchtig terwijl er vragen werden gesteld. Over sport wilde hij nog wel wat zeggen en noemde Ajax ‘zijn cluppie’. Op 15 februari begint het grote Marengo-liquidatieproces tegen Taghi en meerdere medeverdachten. Op die dag zal hij voor het eerst in de rechtbank verschijnen.

Kroongetuige Nabil B. heeft in het Marengo-proces verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan Taghi en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Taghi de hoofdverdachte in het Marengo-proces, was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. Hij zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Taghi het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.