RTL komt met docu over geliquideerde misdaadjournalist Peter R. de Vries

RTL komt met een documentaire over de geliquideerde misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Programmamaker Ewout Genemans gaat met betrokkenen en nabestaanden praten over De Vries. De kinderen van de misdaadjournalist, Royce en Kelly, werken ook mee aan de documentaire. ‘Peter heeft een enorme nalatenschap en laat een gat achter dat niet gevuld kan worden’, aldus Genemans. ‘Toch zien we in de documentaire hoe zijn kinderen dit, in de geest van Peter, zo goed mogelijk proberen te doen. Zo is Kelly voorzitter geworden van stichting De Gouden Tip en staat Royce de familie Verstappen bij in de zaak-Nicky Verstappen. Ik ben onder de indruk van de kracht van de familie en voel me vereerd dat ik met hen deze documentaire mag maken.’ De documentaire ‘Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries’ zal op maandag 27 december om 20.30 uur te zien zijn bij RTL 4.

De misdaadjournalist werd in juli neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moord daarmee te maken heeft is nog niet bekend en zal uit onderzoek moeten blijken.

In verband met de liquidatie zitten twee verdachten vast. De 35-jarige Kamil E. en de inmiddels 22-jarige Delano G. worden verdacht van het uitvoeren van de liquidatie. G. zou 150.000 euro krijgen voor het liquideren van de misdaadjournalist en is naar verluidt een neef van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’. Een mogelijke opdrachtgever voor de liquidatie van de bekendste misdaadjournalist van Nederland is voor zover bekend nog niet in beeld.