Emma Coronel Aispuro vrouw drugsbaas El Chapo Guzman

Vrouw drugsbaas El Chapo dagen na vervroegde vrijlating feestend in club gespot

Emma Coronel Aispuro, de vrouw van de beruchte Mexicaanse kartelbaas Joaquín “El Chapo” Guzmán, werd vrijdagavond feestend gespot in een club in Los Angeles, dagen nadat ze vervroegd werd vrijgelaten uit federale hechtenis.

Coronel, 33, arriveerde op het evenement georganiseerd door haar advocaat, Mariel Colón Miró, in de Lynwood-locatie El Farallon met een hele entourage aan haar zijde, bleek uit posts op social media.

De voormalige schoonheidskoningin werd gezien terwijl ze aan een drankje nipte en de verloren tijd met vrienden inhaalde. Ze was omringd door een enorme aanwezigheid van beveiliging.

Coronel werd in 2019 veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor haar rol bij het Sinaloa-kartel van haar man. Ze werd in september 2023 vervroegd vrijgelaten na het voltooien van twee derde van haar straf.

Een ander lid van de familie Guzman had een iets minder goede week. El Raton, de zoon van El Chapo, is door Mexico uitgeleverd aan de VS. Daar wordt hij onder meer verdacht van grootschalige drugshandel.

Haar vrijlating was controversieel, met sommigen die beweerden dat ze niet genoeg tijd had gehad om voor haar misdaden te boeten. Het is onduidelijk wat de toekomst in petto heeft voor Coronel. Ze heeft gezegd dat ze zich wil toeleggen op het opvoeden van haar twee dochters, die ze met Guzmán heeft.