VIDEO: Vissersboot met grote partij blokken cocaïne onderschept voor kust Canarische Eilanden

Beelden van de onderschepping van een vissersboot met een grote hoeveelheid cocaïne voor de kust van de Canarische Eilanden.

In een gezamenlijke operatie hebben de Spaanse Guardia Civil, de Douanebewakingsservice en de Nationale Politie een vissersboot onderschept in de wateren ten zuiden van de Canarische Eilanden. De boot, genaamd ‘Efesios 5-20’, met een lengte van 25 meter en een Braziliaanse vlag, bleek meer dan 1.500 kilo cocaïne aan boord te hebben, verdeeld over 60 balen.

De onderschepping vond plaats op ongeveer 150 zeemijl van de Canarische Eilanden. Het patrouilleschip ‘Cóndor’ van de Douanebewakingsservice, bemand door agenten van de Guardia Civil en de Nationale Politie, voerde de operatie uit onder zeer uitdagende weersomstandigheden. Ondanks deze moeilijkheden slaagden de autoriteiten erin de vissersboot succesvol te onderscheppen.

Bij de operatie werden alle zes bemanningsleden van de vissersboot gearresteerd. Onder hen bevonden zich vijf Brazilianen, waaronder de kapitein, en één Venezolaan. De arrestanten zullen worden overgedragen aan de relevante autoriteiten voor verdere vervolging.

De cocaïne werd ontdekt in een verborgen compartiment dat speciaal was gebouwd in de machinekamer van de vissersboot. Naar schatting waren er meer dan 1.500 kilo cocaïne aan boord, die zorgvuldig waren verdeeld over 60 balen. De straatwaarde van deze hoeveelheid drugs is aanzienlijk, en de inbeslagname ervan zal naar verwachting een aanzienlijke klap toebrengen aan de illegale drugshandel.

Deze succesvolle operatie toont de vastberadenheid en samenwerking tussen verschillende Spaanse rechtshandhavingsinstanties in de strijd tegen de drugssmokkel. De autoriteiten blijven waakzaam en vastbesloten om dergelijke criminele activiteiten te dwarsbomen en de veiligheid in de regio te handhaven.

De verdere onderzoeken naar het drugstransport en de betrokkenheid van de arrestanten zullen worden uitgevoerd door de bevoegde instanties, met als doel de volledige ontrafeling van het criminele netwerk achter deze smokkeloperatie.

De Spaanse autoriteiten hebben hun vastberadenheid getoond om de grensoverschrijdende drugshandel aan te pakken en zullen doorgaan met hun inspanningen om de veiligheid op zee te waarborgen en de samenleving te beschermen tegen de verwoestende gevolgen van de drugshandel.