Schoten gelost, vitrines ingeslagen en sieraden buit bij brute overval op juwelierszaak

De politie onderzoekt een brute overval op een juwelier in Halsteren waarbij schoten zijn gelost en sieraden buitgemaakt.

Een juwelierszaak aan de Dorpsstraat werd op woensdag 12 juli 2023 rond 14.00 uur het toneel van een brute overval. Drie gewapende daders, voorzien van geweren en een bijl, drongen de winkel binnen en richtten vernielingen aan in meerdere vitrines. Hoewel er bij de overval schoten werden gelost, raakte gelukkig niemand gewond. De politie heeft met alle beschikbare eenheden tevergeefs naar de daders gezocht, maar er is wel een doorbraak in het onderzoek.

De overvallers waren in het bezit van vuurwapens en sloegen met bruut geweld toe. Terwijl drie van hen zich in de winkel bezighielden met het vernielen van vitrines en het buitmaken van sieraden, stond buiten een vierde dader paraat in een vluchtauto. Nadat ze hun slag hadden geslagen, vluchtten de daders in een zwarte Renault. Gelukkig kon de politie later op de dag de vluchtauto lokaliseren dankzij de oplettendheid van een burgernetdeelnemer.

Een uur na de overval werd de zwarte Renault aangetroffen op een parkeerplaats in Lepelstraat. De politie heeft de auto veiliggesteld en zal deze grondig onderzoeken op sporen. Het voertuig blijkt gestolen te zijn en was voorzien van kentekenplaten die elders waren ontvreemd. Dit doet vermoeden dat de daders zijn overgestapt op een ander voertuig om hun ontsnapping voort te zetten.

De politie roept de hulp in van de gemeenschap en heeft twee burgernetberichten en een afloopbericht verspreid. Hierbij werd aan deelnemers gevraagd om informatie te delen die kan leiden tot het identificeren en opsporen van de daders. De overval heeft niet alleen grote materiële schade veroorzaakt aan de juwelierszaak, maar heeft ook een gevoel van onveiligheid in de buurt achtergelaten.

De politie zet alles op alles om de daders te vinden en roept getuigen op zich te melden. Mocht u iets verdachts hebben gezien rond het tijdstip van de overval of informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de politie. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze criminelen verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden en de veiligheid in onze gemeenschap wordt hersteld.