© Pexels / Pixabay

Tweede persoon treedt naar voren met klachten over BBC-presentator beschuldigd van wangedrag

Er is een tweede persoon naar voren gekomen met klachten over de BBC-presentator die afgelopen weekend werd beschuldigd van seksueel wangedrag. Deze persoon beweert bedreigende berichten te hebben ontvangen van de presentator, wiens identiteit nog steeds onbekend is.

De Britse tabloid The Sun meldde afgelopen weekend dat een bekende mannelijke presentator van de BBC geld zou hebben betaald aan een destijds minderjarig persoon voor expliciete beelden. De krant baseerde zich hierbij op gesprekken met de ouders van het vermeende eerste slachtoffer. Het zou gaan om een bedrag van 35.000 pond, wat ongeveer neerkomt op 41.000 euro. Enkele dagen later ontkende het vermeende slachtoffer echter dat er sprake was van misbruik.

De tweede persoon die nu naar voren stapt bij de BBC is begin twintig en heeft de presentator leren kennen via een datingapp. Volgens deze persoon werd er druk op hem uitgeoefend om de presentator te ontmoeten, maar dat is nooit gebeurd. Naar verluidt heeft de presentator bedreigende berichten gestuurd uit angst dat zijn identiteit bekend zou worden.

Het tweede vermeende slachtoffer geeft aan nog steeds bang te zijn voor de persoon in kwestie. BBC News heeft de berichten gezien en heeft kunnen bevestigen dat het telefoonnummer inderdaad toebehoort aan de presentator.

De BBC heeft de presentator persoonlijk en via zijn advocaat benaderd voor een reactie op de nieuwe beschuldiging, maar heeft nog geen antwoord ontvangen. De omroep heeft laten weten alle beschuldigingen serieus te nemen en de betreffende mediapersoonlijkheid is momenteel geschorst van zijn werkzaamheden.