©️Pexels / Pixabay

Schutter die acht personen doodschoot op Servische basisschool wordt niet vervolgd

De schutter die op een Servische basisschool acht personen heeft doodgeschoten zal naar alle waarschijnlijkheid vanwege zijn leeftijd niet worden vervolgd.

Op een basisschool in Servië heeft een dertienjarige jongen het vuur geopend, waarbij acht kinderen en een bewaker om het leven zijn gekomen. De jongen kan vanwege zijn leeftijd niet strafrechtelijk verantwoordelijk worden gehouden, volgens de Servische wet.

De vader van de jongen is aangehouden op verdenking van het ernstig in gevaar brengen van de openbare veiligheid. Het wapen waarmee de jongen schoot, was naar verluidt van zijn vader, maar de aanklager heeft dat nog niet bevestigd.

Getuigen vertellen over een grote chaos op en rond de school tijdens en na de schietpartij. Kinderen renden in paniek naar buiten terwijl de politie massaal uitrukte. Een leerling vertelde aan de Servische staatsomroep RTS dat hij kinderen schreeuwend de school uit zag rennen, en dat ouders in paniek arriveerden. Later hoorde hij drie schoten.

Een vader van een klasgenoot van de jongen vertelde aan omroep N1 dat de jongen een uitstekende leerling was. Hij zou zonder iets te zeggen het klaslokaal zijn binnengelopen en begonnen zijn met schieten. Dit tragische incident heeft het land geschokt en de autoriteiten hebben aangekondigd de veiligheid op scholen te zullen verbeteren.