Verdachte aangehouden na aanslag met explosief op balkon Amsterdam

De politie heeft een verdachte aangehouden na een aanslag met een explosief op een balkon in Amsterdam.

Op donderdag 10 augustus heeft de recherche een 48-jarige man uit Amsterdam gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een explosie aan de Insulindeweg in Amsterdam-Oost. Deze explosie vond plaats op het balkon van een woning in de nacht van 30 april op 1 mei van dit jaar.

De rustige nacht werd abrupt verstoord rond 02.00 uur toen een luide knal de bewoner en buurtbewoners opschrikte. De bewoner ontdekte aanzienlijke schade in en rondom de woning. Het lijkt erop dat het explosief op het balkon is gegooid, waarbij een raam werd vernield en de daaropvolgende schade zich verspreidde naar het interieur van de woning.

Hoewel er nu een verdachte is aangehouden, blijft het onderzoek naar deze zaak onverminderd doorgaan. De autoriteiten zijn bezig met het onderzoeken van mogelijke verbanden tussen de aangehouden verdachte en andere incidenten. Daarnaast wordt ook gekeken of er wellicht opdrachtgevers betrokken zijn. De mogelijkheid van verdere arrestaties in dit onderzoek wordt niet uitgesloten. Dit alles om de volledige context en achtergrond van deze explosie te achterhalen.