© crime-nieuws.nl

Schutter met helikopter gezocht na neerschieten slachtoffer op straat

In Veenendaal is een schutter met een helikopter gezocht na het neerschieten van een man op straat.

Op donderdagavond 4 mei heeft de politie een 20-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident in Veenendaal. Hierbij raakte een 48-jarige man gewond. Het slachtoffer werd op straat nabij de Tinnenweide beschoten en moest ter plaatse behandeld worden aan zijn verwondingen. Vervolgens werd hij naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij momenteel herstellende is.

Na de melding van het schietincident omstreeks 22.30 uur werden meerdere politie-eenheden en een politiehelikopter ingezet om de verdachte te vinden. Omstanders gaven aan dat de verdachte zich nog op straat zou bevinden. Uiteindelijk werd de 20-jarige verdachte in een woning aan de Tinnenweide aangetroffen en gearresteerd.

De politie heeft een onderzoek gestart naar het schietincident en roept getuigen op om zich te melden. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor de schietpartij en wat de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer is. De politie zal hier verder onderzoek naar doen om de zaak op te helderen.