Ismael 'El Mayo' Zambada (rechts) en Los Chapitos (links).

Sicarios ‘Los Chapitos’ in oorlog met grote baas Sinaloa-drugskartel ‘El Mayo’ Zambada

In Mexico is zou momenteel een strijd gaande zijn binnen het Sinaloa-drugskartel. Het gaat om sicarios van Los Chapitos (zonen van Chapo Guzman) en sicarios van Ismael ‘El Mayo’ Zambada.

Volgens verschillende bronnen zijn er dit weekend meerdere personen om het leven gekomen bij schietpartijen tussen sicarios in Culiacan. Aanleiding voor de liquidaties zou een conflict zijn tussen een kopstuk van een moordcommando van Los Chapitos, genaamd ‘El Nini’. De huurmoordenaar zou een gebied van ‘El Mayo’ met geweld in handen hebben genomen. Daarop kwam een reactie van de moordcommandos van ‘El Mayo’ die op hun beurt sicarios van Los Chapitos hebben geliquideerd.

Drugsbaas ‘El Mayo’ zou naar verluidt Los Chapitos hebben gevraagd om El Nini te overhandigen. Dit weigert Ivan Archivaldo Guzman Salazar ‘El Chapito’ wat heeft geleid tot de conflicten in Culiacan en in andere plaatsen in Sinaloa. De situatie is enigszins geëscaleerd en de schietpartijen en aanslagen over en weer nemen met de dag toe. De Mexicaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de liquidaties van dit weekend maar hebben nog geen aanhoudingen verricht.

Ismael ‘El Mayo’ Zambada (rechts) en Los Chapitos (links).