© US Army via Wikimedia Commons

Signalement schutter liquidatie met demper in restaurant Amsterdam is bekend

De politie in Amsterdam heeft meer informatie vrijgegeven omtrent de schutter die een man liquideerde in een restaurant op klaarlichte dag. Het slachtoffer werd van dichtbij met een vuurwapen met demper door zijn hoofd geschoten.

Op maandagmiddag 30 juli werd een 62-jarige man in een horecagelegenheid aan de Beethovenstraat onder vuur genomen door een schutter. Het slachtoffer werd van dichtbij door zijn hoofd geschoten en raakte zwaargewond. Met spoed is de man overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is bezweken aan zijn verwondingen en overleden.

Na het schieten is de schutter lopend op de vlucht geslagen. Met een speurhond is zijn spoor gevolgd tot de Memlingstraat. Onderweg vond de politie diverse voorwerpen zoals een beige hoedje, vuurwapen, zwarte laptoptas, handschoen en wit/blauw kledingstuk. De spullen zijn in beslag genomen voor onderzoek.

Na verder onderzoek is gebleken dat de man rond 15.00 uur zich in de omgeving van het Museumplein heeft bevonden. De politie meldt dat de schutter tussen de 1.60 en 1.65 meter lang is, breed/sportief en gespierd postuur heeft met opvallend gespierde bovenarmen. Verder gaat het om een gladgeschoren kale man met zongebruinde huidskleur. Hij droeg die dag een witte t-shirt, witte sportbroek en een gouden schakelketting.