© Crime-Nieuws.nl

Snel na schietpartij verdachte gepakt voor neerschieten man in Almere

De politie heeft snel na een schietpartij een verdachte gepakt voor het neerschieten van een man in Almere.

Op zondag 14 mei hebben politieagenten een 37-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident dat plaatsvond in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 mei aan de Brink in Almere. Tijdens het incident raakte een 53-jarige man gewond.

Het schietincident vond kort na middernacht plaats, waarbij de politie melding kreeg van een schietpartij op de Brink in Almere. Ter plaatse troffen de agenten het 53-jarige slachtoffer aan, dat een schotwond had opgelopen. De man was aanspreekbaar en werd naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De politie startte onmiddellijk een onderzoek naar het incident.

Binnen 24 uur wist de politie een 37-jarige man uit Almere aan te houden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. Tijdens het lopende onderzoek werden meerdere woningen doorzocht, waarbij ook een tweede verdachte, een 27-jarige man uit Almere, werd aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet en het bezit van een explosief. Bij de doorzoeking van een woning werd een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen.

Opmerkelijk genoeg ontdekten de agenten tijdens de doorzoeking van een schuur een plastic tas waar een aansteeklont uitstak. Bij het openen van de tas bleek er een explosief in te zitten. Het explosief werd overgedragen aan de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en elders op een veilige locatie tot ontploffing gebracht. Beide verdachten zitten momenteel in hechtenis voor verhoor en zullen op woensdag 17 mei voor de rechter-commissaris worden voorgeleid.

De politie blijft actief bezig met het onderzoek naar dit schietincident en roept eventuele getuigen op om zich te melden. Elke informatie kan van cruciaal belang zijn om de zaak op te helderen.