Snelheidsovertreding leidt naar partij blokken hasj en tienduizenden euro’s cash

De politie heeft een man gepakt met tienduizenden euro’s cash en een partij blokken hasj na een snelheidsovertreding.

Op de Pastoor Kannelaan in Wilnis vond op maandag 10 februari een algemene verkeerscontrole plaats. Met een lasergun werd een snelheidsoverstreding vastgesteld. De 23-jarige bestuurder van het voertuig kreeg toen een stopteken van de politie voor verdere controle. Hierbij bleek de bestuurder onder invloed te zijn van drugs.

In de auto van de verdachte werden een geldbedrag, wiet en een aantal vermoedelijke hasjblokken aangetroffen. Daarom is besloten ook de woning van de verdachte op grond van de Opiumwet te onderzoeken. Een drugs- en geldhond werd ingezet tijdens de doorzoeking. In de woning van de man werden tienduizenden euro’s aan contact geld aangetroffen en grote hoeveelheden aan diverse verdovende middelen.

Tijdens de doorzoeking kreeg de politie aanwijzingen die leidden naar een tweede woning op hetzelfde perceel. Ook die woning werd doorzocht. Ook hier werden grote hoeveelheden verdovende middelen en contant geld aangetroffen. In totaal werd er voor ongeveer 20.000 euro aan contanten in beslag genomen. Hoeveel drugs er werd aangetroffen wordt nog onderzocht.