© crime-nieuws.nl

Taghi’s ex advocaat Inez Weski “verkocht tien dagen voor aanhouding kantoor”

Advocaat Inez Weski droeg tien dagen voor haar aanhouding haar advocatenkantoor over aan haar zoon.

Inez Weski, de bekende Nederlandse strafrechtadvocate, heeft tien dagen voor haar arrestatie haar advocatenkantoor overgedragen aan haar zoon, Guy Weski. Dit blijkt uit onderzoek van Het Financieele Dagblad. Weski werd op 21 april aangehouden op verdenking van lidmaatschap van de criminele organisatie van haar cliënt Ridouan Taghi.

Het onderzoek van het FD laat zien dat het Rotterdamse kantoor van Weski Advocaten op 11 april is overgedragen aan een nieuwe eigenaar: de vennootschap Luco bv van Inez’ zoon Guy. Sindsdien voert Luco de directie over het advocatenkantoor.

Weski, die bekendstaat als een van de beste strafrechtadvocaten van Nederland, verdedigde onder meer Ridouan Taghi, een vermeende kopstuk van de beruchte mocromaffia. De arrestatie van Weski kwam dan ook als een schok voor de Nederlandse juridische gemeenschap. Haar arrestatie heeft geleid tot veel vragen en speculaties over haar mogelijke betrokkenheid bij de criminele organisatie van Taghi.

Het overdagen van het kantoor was volgens de zoon van Weski puur toevallig en had niets te maken met de aanhouding van zijn moeder. Weski zelf zit nu al een tijdje in de cel en haar voorarrest is verlengd met dertig dagen. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van Weski’s arrestatie zullen zijn voor haar advocatenkantoor en haar cliënten.