Straatrover belt politie en loopt tegen lamp

De politie in Arnhem heeft zaterdagnacht drie jongens aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof nadat één van hen zijn telefoon verloren was en zelf contact opnam met de politie.

Rond 04.30 uur werden agenten door een 23-jarige Arnhemmer aangesproken die vertelde dat hij zojuist hardhandig was beroofd bij het Gele Rijdersplein. Bij de straatroof raakte de man gewond aan zijn hoofd en zijn portemonnee werd meegenomen.

Een getuige die alles had gezien meldde zich ook bij de agenten en vertelde dat hij een telefoon had opgeraapt op de plek van de beroving. Uit onderzoek bleek de telefoon vermoedelijk van één van de verdachten te zijn.

Terwijl agenten via camerabeelden het signalement van de verdachten natrokken, ging de telefoon plotseling over. Eén van de verdachten belde en wilde uiteraard zijn telefoon terug. Want iets kwijtraken is natuurlijk nooit leuk, vraag maar aan het slachtoffer waarvan het portemonnee gestolen is.

De agenten maakten een afspraak bij een café met de bellende man. Op de afgesproken plek zagen ze drie verdachten staan, die voldeden aan het signalement. De drie mannen van 18 jaar uit Elst zijn aangehouden.

De Korenmarkt is een plein in de binnenstad van Arnhem.
De Korenmarkt is een plein in de binnenstad van Arnhem.