© Crime-Nieuws.nl

Stroomstoring en sterke wietgeur leidt politie naar wietkwekerij met oogstrijpe planten

Een stroomstoring en sterke wietgeur heeft de politie geleid naar een wietkwekerij met oogstrijpe planten.

In een rustige buurt in Haaren heeft de politie op vrijdag 14 april een wietkwekerij ontdekt in een schuur aan de Scheurbroeksesteeg. Dit is gebleken nadat er een melding binnenkwam van een stroomstoring in de buurt. De agenten gingen ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Al snel viel hun neus een sterke wietgeur op, die hen naar de stenen schuur in de achtertuin van een vrijstaande woning leidde.

In de schuur stonden maar liefst 97 bijna oogstrijpe wietplanten, die samen met de bijbehorende apparatuur in beslag zijn genomen. Het was duidelijk dat er flink was geïnvesteerd in materiaal, aangezien er vier assimilatielampen, een filter, vier transformatoren en twee metalen kachels aanwezig waren.

De bewoner van het huis, een 73-jarige man, wordt verdacht van betrokkenheid bij deze illegale activiteit en zal hiervoor worden vervolgd. Het is niet de eerste keer dat er in de buurt een wietkwekerij is ontdekt en de politie benadrukt dan ook het belang van alerte buurtbewoners die verdachte zaken melden. Dankzij deze melding kon er snel worden ingegrepen en kan er weer een stap worden gezet in de strijd tegen illegale wietkwekerijen.