tattookillers liquidatie poging, liquidatie amsterdam tattoo killers
Wees daadkrachtig in het Chinees. © Politie

Tattookiller verdacht van afpersing bitcoinbedrijf voor miljoen euro

Eén van de zogenoemde tattookillers zit vast voor het afpersen van een Nederlands bitcoinbedrijf.

Dat blijkt uit een dossier die RTV Oost in handen heeft. Brian P. zou samen met een handlanger een miljoen euro hebben geëist. Via chatprogramma Wickr kregen de slachtoffers berichten waarin gedreigd werd met geweld. ‘I will send my hyenas, again and again. I will attack you, your family, your loved ones’, stond in een van de berichten volgens het onderzoekdossier ‘Stuiver’. Naast de berichten zouden er ook kogels zijn gestuurd en neergelegd bij de woningen van de oprichters van het bedrijf.

De slachtoffers hebben een bedrijf waar bitcoins kunnen worden gekocht en verkocht. Het gaat om één van de eerste bedrijven in Nederland gericht op handel in cryptovaluta. De slachtoffers zeggen enorm te zijn geschrokken en hebben direct aangifte gedaan toen de dreigende teksten binnenkwamen.

Brian P. wordt door politie en justitie gezien als een van de tattookillers. Hij zit momenteel op een speciale afdeling in de gevangenis van Vught. Zij danken hun naam aan grote tatoeages op hun rug. In Chinese karakters staat daar ‘wees daadkrachtig’. Volgens het OM vormden de mannen een soort moordcommando. Eén van de andere tattookillers, Cor P., raakte enige tijd terug ernstig gewond bij een liquidatiepoging op de Dominicaanse Republiek.