Tienduizenden euro’s aan wiet en hasj gepakt bij drugsactie en 45.000 euro cash in beslag

De politie heeft bij een drugsactie voor tienduizenden euro’s aan wiet en hasj gepakt. Daarnaast nam de politie onder meer 45.000 euro cash in beslag.

Op maandagmiddag 31 juli zijn twee mannen aangehouden in Roosendaal op verdenking van drugshandel. De politie had het vermoeden dat er drugs aanwezig waren in twee woningen aan de Reginadonk. Eén verdachte, een 28-jarige man uit Roosendaal, werd in de achtertuin van een van de naastgelegen woningen aangehouden nadat hij probeerde te vluchten door over de schutting te klimmen. Een andere verdachte, een 36-jarige man uit Roosendaal, werd in zijn woning gearresteerd.

De woningen zijn onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht, waarbij de politie meer dan 45.000 euro aan contant geld aantrof, evenals drugs zoals ongeveer 12 kilogram hennep en ruim een kilogram hasj. Ook werd een kostbaar horloge in beslag genomen.

Een derde verdachte, een 39-jarige man uit Halsteren, werd op de A58 ter hoogte van Wouw aangehouden. Hij reed rond met een kilogram hennep en ruim 90 gram hasj in zijn auto.

Het drietal is ingesloten voor verder onderzoek. De 28-jarige verdachte had hiermee de voorwaarden overtreden die hem eerder waren opgelegd in een andere strafzaak. Alle drugs, geld, het horloge, een auto en andere bezittingen zijn in beslag genomen. De politie zal verder onderzoek doen naar de zaak, en er zal ook een bestuurlijke rapportage worden opgemaakt. Naar aanleiding daarvan kan de burgemeester besluiten om de woningen te sluiten.