Tip leidt naar partij blokken cocaïne van 525 kilogram in Rotterdam
© OM

Tip leidt naar partij blokken cocaïne van 525 kilogram in Rotterdam

Een tip heeft in Rotterdam geleid naar 525 kilogram cocaïne.

Op dinsdag 25 juli 2023 hebben opsporingsdiensten in de Rotterdamse haven een partij van 525 kilo cocaïne onderschept. De drugs waren verstopt in een container met avocado’s uit Costa Rica. De partij vertegenwoordigt een straatwaarde van bijna 40 miljoen euro.

De drugs werden onderschept door de Zeehavenpolitie en de douane. Zij hadden een tip gekregen dat er drugs in een container zouden zitten. De container werd van het schip gehaald en gecontroleerd. Er werden 27 zakken met 525 pakketten cocaïne aangetroffen.

De afgelopen week heeft de douane nog twee andere vondsten gedaan na reguliere controles. Op 20 juli werden in een container met avocado’s uit Costa Rica 74 pakketten drugs uit de achterwand van een container verwijderd. Op 23 juli werd in een container met ananassen uit Peru een partij van 46 kilo drugs uit de inspectieruimte van een reefercontainer gehaald. Deze twee ladingen vertegenwoordigen een straatwaarde van zo’n 9 miljoen euro.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) vernietigd.