Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Verdachte gezocht voor neerschieten man in Roosendaal getraceerd en gepakt aan Spaanse Costa

Aan de Spaanse Costa is een verdachte gepakt die gezocht werd voor het neerschieten van een slachtoffer in Roosendaal.

De vermeende schutter van de schietpartij op de Philipslaan op vrijdag 3 maart 2023 is vorige week in Spanje aangehouden door de Spaanse politie en aan Nederland overgeleverd. De 32-jarige Bredanaar, hoofdverdachte in de zaak, is vandaag ingesloten in een cellencomplex. Het schietincident resulteerde in verwondingen bij een 19-jarige man.

Op de bewuste vrijdagmiddag rond 16.15 uur ontving de politie meerdere meldingen over de schietpartij op de Philipslaan. Met spoed arriveerden verschillende politie-eenheden ter plaatse en troffen een gewonde man aan. Er werd meteen een zoektocht gestart naar de mogelijke verdachte, die naar verluidt in een zwarte auto was gevlucht. De betreffende zwarte Audi werd even later aangetroffen op de Zeggeveld en in beslag genomen voor verder onderzoek.

In de loop van het onderzoek werden op dinsdag 21 maart twee mannen, respectievelijk 35 en 19 jaar oud, in Roosendaal en Sint Willebrord aangehouden. Echter, de hoofdverdachte, de 32-jarige Bredanaar, bleef onvindbaar.

Beelden van de schietpartij werden uitgezonden in opsporingsprogramma’s zoals Bureau Brabant en Opsporing Verzocht, waarbij het publiek werd opgeroepen uit te kijken naar de schutter. Een internationaal arrestatiebevel leidde tot de aanhouding van de verdachte in Tarifa, Spanje. De twee eerder aangehouden mannen zijn inmiddels vrijgelaten, maar blijven verdachten in de zaak.

De politie en het Openbaar Ministerie werken samen om het verdere onderzoek voort te zetten en alle betrokkenen ter verantwoording te roepen voor hun daden. Met de aanhouding van de hoofdverdachte is er een belangrijke stap gezet in het proces van gerechtigheid voor het slachtoffer en de betrokkenen bij dit tragische incident.