VIDEO: Duizenden kilo's hasj gepakt bij oprollen zeer gewelddadige Rifeño-clan
© YouTube

VIDEO: Duizenden kilo’s hasj gepakt bij oprollen zeer gewelddadige Rifeño-clan

Beelden van een actie en invallen bij leden van de beruchte misdaadgroep.

De Spaanse Guardia Civil heeft woensdag 13 juli 2023 de Rifeño-clan gearresteerd, een gewelddadige organisatie die zich bezighield met drugssmokkel langs de kusten van Almería. In totaal zijn 31 personen gearresteerd, waaronder de leider van de groep, en 19 van hen zijn in voorlopige hechtenis geplaatst.

De bende was gespecialiseerd in de smokkel van hasj vanuit Marokko naar Spanje. Ze gebruikten een netwerk van boten, voertuigen en smokkelroutes om de drugs binnen te smokkelen. De bende handelde ook met buitensporig geweld, waarbij ze vuurwapens, molotovcocktails en spikes gebruikten om politievoertuigen te neutraliseren.

Bij de operatie zijn 3.055 kilo hasj, 60.000 euro in contanten, 30 voertuigen (waarvan 10 luxeauto’s) en drie drugsboten in beslag genomen, naast andere items. Ook zijn een submachinegeweer, zes pistolen, kogelvrije vesten, militair tactisch materiaal, molotovcocktails en spikes in beslag genomen.

De aanklachten tegen de gearresteerden omvatten lidmaatschap van een criminele organisatie, drugshandel, illegaal wapenbezit en explosieven, vervalsing van documenten, smokkel, illegale detentie en aanval op een politieagent.

De arrestaties zijn een belangrijke stap in de strijd tegen de drugshandel langs de kust van Almería. De Guardia Civil zal blijven optreden tegen criminele bendes die de veiligheid van de burgers in gevaar brengen.