ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

“Ridouan Taghi gaat eigen verdediging voeren in liquidatieproces Marengo”

Ridouan Taghi heeft besloten om zijn eigen verdediging te voeren in het omvangrijke liquidatieproces Marengo.

Dit nieuws is naar buiten gebracht door een bron die betrokken is bij de rechtszaak en heeft gesproken met persbureau ANP. Sinds het eind van vorige maand, toen zijn vorige advocaat Inez Weski werd gearresteerd, zit Taghi zonder juridische vertegenwoordiging.

Volgens het ANP heeft Taghi de rechtbank laten weten dat hij alle onderzoekswensen wil handhaven die eerder door Weski waren ingediend. Op dit moment is er nog geen reactie van de rechtbank in Amsterdam ontvangen over deze ontwikkeling.

Taghi wordt geconfronteerd met een levenslange gevangenisstraf, onder andere vanwege vermeende betrokkenheid bij meerdere moorden. Alle advocaten die betrokken zijn bij dit grootschalige proces hebben inmiddels hun pleidooien gehouden, waarin zij hebben beargumenteerd waarom hun cliënten niet veroordeeld zouden moeten worden. Het vonnis staat momenteel gepland voor 20 oktober.

In principe hebben verdachten het recht om hun eigen verdediging te voeren, maar het is aan de rechtbank om te beslissen of er een advocaat wordt toegewezen. Het is nog onduidelijk of de rechtbank in Amsterdam hiertoe zal besluiten.

Inez Weski, de voormalige advocaat van Taghi, werd op 21 april gearresteerd op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die betrokken is bij internationale drugshandel en witwassen. Sinds haar arrestatie bevindt ze zich in beperkingen. Onlangs werd besloten dat Weski nog dertig dagen langer vastgehouden zal worden.