Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Toeristen gearresteerd op Mallorca vlak voor vertrek op verdenking van groepsverkrachting

Drie Britse toeristen zijn kort voor hun vertrek vanuit Mallorca gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een groepsverkrachting. Het vermeende incident vond plaats in een hotel waar eerder al een vergelijkbaar voorval zou hebben plaatsgevonden.

Volgens een Britse vrouw zou ze vrijdagochtend vroeg in het hotel zijn gedrogeerd door de mannen. Ze herinnerde zich enkel een bijnaam van een van de verdachten, met wie ze donderdagavond via sociale media contact had gehad. Niettemin slaagde de politie erin om precies om 12:00 uur op vrijdag de verdachten te arresteren, op het punt dat ze aan boord van een vliegtuig naar Manchester zouden gaan.

Na het incident werd het slachtoffer onderzocht in het ziekenhuis, waar artsen inderdaad sporen van seksueel geweld constateerden.

De betreffende locatie van het incident is een hotel in Magaluf, een populaire badplaats onder feestvierende Britse toeristen. Eerder werden daar al zeven Fransen en een Zwitser gearresteerd door de Spaanse politie wegens een vermeende groepsverkrachting die een week eerder in hetzelfde hotel zou hebben plaatsgevonden.

Tegelijkertijd zitten vijf Duitse toeristen nog vast op Mallorca, nadat een 18-jarige Duitse vrouw hen beschuldigde van een groepsverkrachting in Playa de Palma. Bij een veroordeling zouden de verdachten een gevangenisstraf van meer dan tien jaar kunnen krijgen.