Tot 12 jaar cel geëist voor aanslag met bestelbusje op pand De Telegraaf

Justitie in Amsterdam heeft in verband met de aanslag op het pand van De Telegraaf tegen elf mannen celstraffen tot 12 jaar geëist.

De hoogste straffen hoorden twee Amsterdammers (inmiddels 26 en 29 jaar oud) tegen zich eisen, respectievelijk 12 en 9 jaar. Volgens het OM speelden zij een belangrijke rol in een criminele organisatie die zich bezighield met diefstal van snelle auto’s die geschikt zijn om ernstige misdrijven mee te plegen, waaronder de voorbereiding en uitvoering van de aanslag op het gebouw van De Telegraaf.

Op 26 juni 2018 werd het pand van De Telgraaf aan de Basisweg in Amsterdam geramd met een bestelbusje. Vervolgens stapte de dader uit en stak de auto, die gevuld was met jerrycans met benzine, in brand. Door de aanslag ontstond er aanzienlijke schade aan het pand. Niemand raakte gewond.

De recherche stelde een onderzoek in waarbij meerdere verdachten in beeld kwamen. Er zou een link zijn met motorclub Caloh Wagoh. Justitie en politie vermoeden dat Mocro Maffia kopstuk Ridouan T. mogelijk achter de aanslag zit.