ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Geen extra onderzoek naar ‘gewelddadige’ aanhouding Mocro Maffia kopstuk Ridouan T.

De rechtbank gaat geen extra onderzoek doen naar de aanhouding van Ridouan T. in Dubai.

Volgens Inez Weski, de advocaat van T., zou haar cliënt onrechtmatig zijn aangehouden en overgedragen aan Nederland. Daarnaast zou hij zijn mishandeld bij de gewelddadige aanhouding. Weski komt tot deze conclusie op basis van eigen onderzoek. De rechtbank gaat hier op dit moment niet in mee en heeft de verzoeken van Weski afgewezen.

Het onderzoek rond Ridouan T. kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om T. die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin.

T. en Saïd R. worden verdacht van het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. Recent werd in Italië een verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid rond de liquidatie van Kok. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces. Of en zo ja wanneer dit ook al gaan gebeuren is niet bekend.