© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Tot 14 jaar cel voor dodelijke schietpartij bij ruzie tussen drugsbendes Venlo en Rotterdam

De rechtbank heeft tot 14 jaar gevangenisstraf opgelegd voor een dodelijke schietpartij na een ruzie tussen drugsbendes uit Venlo en Rotterdam.

De rechter heeft de 24-jarige Jonathan B. uit Rotterdam en de 22-jarige Gianni Q. uit Amsterdam veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk veertien en twaalf jaar voor doodslag op de 22-jarige Ömer Köksal. De officier van justitie had tot twintig jaar cel geëist in verband met moord. De rechtbank acht moord niet bewezen.

Volgens justitie heeft Q. samen met B. het slachtoffer met voorbedachten rade doodgeschoten. Q. heeft ook bekend de schoten te hebben gelost. Volgens het OM is B. medepleger van de moord, omdat hij het wapen leverde waarmee Q. schoot en ook uitdrukkelijk uit was op escalatie van het geweld.

De dodelijke schietpartij had te maken met een langer lopend conflict in de drugswereld. Het slachtoffer had zich bemoeid met een ruzie tussen bendes uit Venlo en Rotterdam. Köksal had hier zelf overigens niets mee te maken. Toen hij de ruzie wilde sussen zou hij zijn doodgeschoten.