De plofkrakers maken alles klaar voor de explosie. © YouTube

Verdachten plofkraken ontsnapten aan dood na crash Audi RS6 bij achtervolging Leidsche Rijntunnel

De verdachten van plofkraken die in de Leidsche Rijntunnel crashten met een Audi A6, zijn aan de dood ontsnapt.

Dat schrijft RTV Utrecht. De drie mannen crashten in januari tijdens een achtervolging met de politie. Even daarvoor reed de bestuurder met ruim 160 kilometer per uur langs agenten waarna hij een stopteken kreeg. De man weigerde te stoppen en sloeg met hoge snelheid op de vlucht in de razendsnelle Audi RS6.

In de Leidsche Rijntunnel ging het mis en kreeg het voertuig een klapband. De wagen draaide meerdere keren rond en kwam tot stilstand. Drie mannen sprongen direct uit de RS6 en sloegen rennend op de vlucht. Kort daarna werden de verdachten aangehouden door de politie.

Tijdens het verdere onderzoek bleek dat de mannen aan de dood zijn ontsnapt. De Audi bleek vol te liggen met jerrycans benzine. Al snel reed het vermoeden dat de verdachten bezig waren met het voorbereiden van plofkraken. De RS6 bleek in Wuppertal in Duitsland te zijn gehuurd en er lag een lijstje met locaties van elf geldautomaten en een bankfiliaal in Duitsland.

De verdachten ontkennen alle betrokkenheid bij plofkraken. Justitie heeft twee keer 15 maanden en vrijspraak geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.